Syrovátkový protein – komplexní průvodce

Pokud se zajímáte o fitness, pak jste pravděpodobně slyšeli o syrovátkovém proteinovém prášku. Ale co to vlastně je? A jaké jsou výhody jeho užívání? V tomto obsáhlém průvodci vám na všechny tyto otázky odpovíme a ještě více. Čtěte dál a dozvíte se vše, co potřebujete vědět o syrovátkovém proteinovém prášku.

Co je syrovátkový protein?

Syrovátkový proteinový prášek je proteinový doplněk stravy. Syrovátkový protein, anglicky whey protein, je druh bílkoviny, který se nachází v mléce. Je považována za "kompletní bílkovinu", protože obsahuje všech 9 esenciálních aminokyselin. Aminokyseliny jsou stavebními kameny svalové tkáně.

Existují tři hlavní typy syrovátkového proteinu: izolát, koncentrát a hydrolyzát. 

  • Izolát syrovátkové bílkoviny je nejčistší forma syrovátkové bílkoviny. Obvykle obsahuje přibližně 90-95 % hmotnostních bílkovin
  • Syrovátkový proteinový koncentrát je méně čistý, ale je také levnější. Obvykle obsahuje kolem 80 % hmotnostních bílkovin. 
  • Hydrolyzované proteiny je předtrávený a tělo ho rychle vstřebává, ale je to také nejdražší typ syrovátkové bílkoviny. 

Výhody syrovátkového proteinu

Se syrovátkovým proteinem je spojeno mnoho výhod. Zde jsou některé z těch nejznámějších: 

1. Buduje svaly: Jednou z nejdůležitějších výhod syrovátkového proteinového prášku je, že pomáhá budovat svalovou hmotu. Je to proto, že dodává tělu aminokyseliny potřebné k budování svalové tkáně. 

2. Odbourávání tuků: Navzdory všeobecnému přesvědčení můžete užíváním syrovátkového proteinového prášku skutečně odbourávat tuky. Je to proto, že pomáhá zvýšit váš metabolismus a snížit chuť k jídlu. 

3. Zvyšuje imunitu: Syrovátkový proteinový prášek může také pomoci posílit váš imunitní systém. Obsahuje totiž imunoglobuliny, což jsou protilátky, které pomáhají v boji proti infekcím.    

Oblíbené proteiny, které musíte vyzkoušet:

Myprotein

Myprotein impact whey protein 2500 g - Tento impact whey protein 2500 g poskytuje více než 82g bílkovin na 100g a má nízký obsah tuku a laktózy. Má také bohaté množství vápníku. Tento protein je skvělým zdrojem esenciálních aminokyselin a obsahuje jeden z nejvyšších podílů aminokyselin. Na Nejlevnejsiprotein si jej můžete zakoupit hned v několika příchutích, aby si každý našel to své! 

Impact whey protein žádané příchutě

BioTech USA 

BioTech USA 100% Pure Whey Protein 2270 g - Pure Whey Protein americké značky BioTech USA je vynikající volbou pro všechny sportovce a milovníky fitness, kteří potřebují zvýšit příjem bílkovin. Díky nízkému procentu sacharidů protein doporučujeme i při dietě

Najdete nás i na MALL.CZ

comgate-footer