Zaregistrujte se a získejte zvýhodněné ceny! SLEVY až 20 %!

Na co je dobrý kotvičník a proč je tak oblíbený mezi sportovci?

Proč je kotvičník tak oblíbený mezi sportovci a jaké má vlastně přínosy? Tato nenápadná rostlina, známá také jako Tribulus terrestris, si získává stále více příznivců díky svým účinkům na zlepšení fyzického výkonu a hormonální rovnováhy. V tomto článku se podíváme, jak kotvičník pomáhá zvyšovat výkonnost, urychluje regeneraci a proč je tak často vyhledáván nejen sportovci. 

tribulus_1

Stručná odpověď:

  • Zvyšuje hladinu testosteronu, což přispívá k růstu svalové hmoty a síly
  • Urychluje regeneraci svalů po náročném tréninku
  • Zlepšuje energetickou hladinu a vytrvalost
  • Pomáhá se zlepšením nálady a zvýšením motivace
  • Podporuje hormonální rovnováhu a celkovou vitalitu

Jak pomáhá kotvičník sportovcům?

Kotvičník, známý také jako Tribulus terrestris, je rostlina, která roste hlavně v suchých oblastech Evropy, Asie a Afriky. V Česku se dá najít především na teplejších a sušších místech, jako jsou jižní oblasti Moravy. Ale proč je kotvičník tolik oblíbený mezi sportovci, zejména mezi kulturisty a obecně návštěvníky posiloven?

Jednou z hlavních předností kotvičníku je jeho schopnost zvýšit hladinu testosteronu v těle. Tato vlastnost je důležitá pro sportovce, protože testosteron přispívá k růstu svalové hmoty, síle a celkové fyzické výkonnosti. Kulturisté a bodybuildeři ho oceňují právě kvůli těmto vlastnostem. Kromě toho pomáhá s regenerací svalů po tréninku, což znamená, že se sportovci rychleji zotavují a mohou trénovat intenzivněji.

Další pozitivní účinky tribulusu zahrnují zlepšení energetické hladiny a vytrvalosti. Díky tomu se sportovci cítí méně unavení a mohou podávat lepší výkony při fyzické aktivitě. Někteří také uvádějí zlepšení nálady a zvýšení motivace, což může být super během náročných tréninků.

Kotvičník a zkušenosti sportovců

Zkušenosti sportovců s kotvičníkem jsou většinou pozitivní. Oceňují jeho přírodní charakter a minimum vedlejších účinků ve srovnání s chemickými přípravky. Je to tak přírodní způsob, jak podpořit tělo a zároveň zvýšit sportovní výkony. Pokud vás zajímá kotvičník jako přírodní doplněk stravy, je důležité dodržovat doporučené dávkování a případně i poradit se s odborníkem.

Náš tip: Doporučujeme vyzkoušet extra silný Tribulus Nutrimax, novinku na trhu, která vyčnívá svým poměrem účinných složek pro sportovce.

nutrimax kotvičník

Kotvičník pro muže

Kotvičník je u mužů často vyhledávaný kvůli jeho schopnosti přirozeně zvyšovat hladinu testosteronu. Tento hormon hraje klíčovou roli v mužském zdraví. Zvýšení testosteronu může mít několik výhod:

  • Vyšší libido: Muži často užívají kotvičník jako podporu sexuálního zdraví a pro zlepšení sexuální výkonnosti. Kotvičník pomáhá zvyšovat chuť na sex a celkovou vitalitu.
  • Svalová síla a vytrvalost: Zvýšení hladiny testosteronu může vést ke zlepšení fyzické kondice, což ocení především sportovci nebo muži, kteří chtějí zlepšit svou fyzickou výkonnost.
  • Podpora plodnosti: Některé studie naznačují, že kotvičník může pozitivně ovlivnit kvalitu spermií, a tím podpořit plodnost u mužů.

Tyto účinky dělají z kotvičníku oblíbený doplněk mezi muži, kteří hledají přírodní způsob, jak podpořit své zdraví a vitalitu.

Kotvičník pro ženy

Tento produkt nebo látka je často spojován s muži kvůli testosteronu, ale málokdo ví, jak kotvičník ovlivňuje ženy. Kotvičník má své využití i u žen. I když je nejvíce spojený s mužským hormonálním systémem, jeho účinky jsou přínosné i pro ženy:

  • Hormonální rovnováha: Kotvičník může pomoci ženám udržet hormonální rovnováhu, což je důležité především v období menopauzy. Pomáhá zmírnit její nepříjemné příznaky, jako jsou návaly horka nebo změny nálad.
  • Zlepšení nálady a vitality: Kotvičník může přispět ke zlepšení psychické pohody a zvýšit energii. Ženy, které se cítí unavené nebo trpí výkyvy nálad, mohou těžit z jeho povzbuzujících účinků.
  • Podpora libida: Stejně jako u mužů, i u žen může kotvičník pomoci s podporou sexuálního zdraví a libida.

tribulus (1)_1

Čaj nebo doplněk stravy?

Kotvičník zemní neboli Tribulus terrestris je rostlina, kterou lidé často užívají ve formě čaje. Tento způsob konzumace je velmi oblíbený, protože čaj z kotvičníku nabízí přírodní a jednoduchý způsob, jak využít jeho pozitivní účinky. Přesto je důležité vědět, že pokud hledáte maximální efekt, čaj nemusí být vždy tou nejúčinnější volbou.

Kotvičník jako čaj

Čaj z kotvičníku zemního je oblíbený mezi gurmány, kteří si rádi vychutnávají kvalitní čaj, i když nemusí být hlavním důvodem jeho účinky. Je snadno dostupný a jednoduchý na přípravu.

Tento čaj obsahuje všechny důležité látky z rostliny, ale v menší koncentraci. Při pravidelném pití může pomoci s podporou vitality, hormonální rovnováhy a celkového zdraví, avšak účinky se projevují pomaleji a mohou být slabší.

Kotvičník jako doplněk stravy

Pro ty, kteří chtějí využít kotvičník v koncentrovanější formě, je lepší volbou doplněk stravy. V kapslích nebo tabletách je kotvičník extrahován do silnější podoby, což zajišťuje vyšší koncentraci účinných látek, jako jsou saponiny.

Díky tomu můžete očekávat rychlejší a výraznější účinky, zejména pokud jde o zvýšení hladiny testosteronu, zlepšení sportovního výkonu nebo podpoření libida.

 

Najdete nás i na MALL.CZ

comgate-footer